15-11-2011

MMS: Digitaal Decor en Grime

Lotte heeft een teletijdmachine gemaakt. Haar popje Isabel wil ze een reis laten maken naar de prehistorie. Lotte drukt wat knopjes, maar er gebeurt niets... 'Komen eten!' gilt mama vanonder aan de trap. Lotte haast zich naar beneden en laat Isabel en de tijdmachine voor wat ze zijn. De machine begint raar te doen, hij begint te trillen en te schudden; FLITS, weg is hij...

Deze dag begon met twee korte blokjes les over digitaal decor en grime. In het blokje van digitaal decor werd er uitgelegd hoe je heel veel kunt bereiken met het projecteren van beelden in plaats van alles zelf te knutselen. In heb blokje van grime werd dan weer uitgelegd hoe we grime konden integreren in de lessen.

Daarna gingen we zelf aan de slag. In groepjes werkten we een kort toneelstuk uit rond een thema dat we op voorhand gekregen hadden. Hierin pasten we de zojuist aangeleerde technieken toe. Ons thema was dinosauriƫrs. Een heel dankbaar thema om rond te werken. Al heel snel hadden we ons scenario in elkaar gestoken. Daarna kwam het echte werk. Namelijk het maken van het decor. Dat was wel heel wat anders. Daar kruipt meer tijd in dan je op het eerste zicht zou denken. Eenmaal dat klaar was konden we het stukje gaan inoefenen en werden we opgemaakt. Met driehoekige sponsjes op onze ruggen leken we net echte dino's (of dat was toch de bedoeling).Om 3 uur kwamen alle groepjes samen om hetgeen wat ze die dag bereikt hadden, te tonen.

Het was zeker een leuk project om rond te werken, zeer bruikbaar in de lagere school. Nu maar hopen dat we deze technieken eens tijdens een muzische les in de stage kunnen uitproberen.

Photobucket

Liefs,    
Elke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten