20-11-2011

Verdwaald...

‘Doorstappen iedereen!’ roept meester Dieter.
Het 3de en 4de leerjaar van basisschool de Wegwijzer is op bosklassen in Dinant. Al drie dagen lang loopt de klas door het stadje. De gids blijft maar door jengelen over kerk hier, rivier daar, … De kinderen zijn het ondertussen al grondig beu. Wat kunnen ze er aan doen? Juist, … helemaal niets. Of toch?
Photobucket



Het verhaal gaat over een groepje kinderen dat zich afzondert van de groep. Ze gaan zelf op pad om het schoolreisje iets interessanter te maken. Op het tocht komen ze eng, donker bos tegen. Na een tijdje zijn ze iemand kwijt ... Waar is ze? Is ze ontvoerd? Is ze gevallen? Zit ze ergens vast?
De kinderen gaan op zoek. Tijdens hun zoektocht komen ze een diepe put tegen. Ze denken dat het meisje daarin gevallen is en ze dalen af.

We hebben het verhaal geschreven voor het vak communicatie. Samen met Brigitte, Stijn, Gwendolien en Linsey hebben we hierop gezwoegd. Dat resulteert in 35 spannende bladzijden. Het boek is niet zomaar een boek. De kinderen moeten zelf nadenken over het verhaal en soms moeten ze de personages zelfs helpen.
Naar het idee van het Grote Tekenboek hebben we zelf een interactief boek gemaakt, dat de lezers uitdaagt om zelf na te denken over hoe het verder gaat.

Liefs,  
Elke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten