12-11-2011

Verbeke foundation (2)

De top 5 van de kunstwerken die mij het meeste aanspraken  tijdens mijn bezoek aan Verbeke Foundation.

5. Een clubhuis
Photobucket
Hier zou ik zo een clubhuis van willen maken. Een heel simpel idee maar makkelijk uitvoerbaar (indien je duizend kratten ter beschikking hebt natuurlijk). De kleuren zijn sober maar toch oogt het vrolijk. Als je binnen gaat dan viel het me op dat de kratten verrassend veel licht binnenlaten. Wat een geweldige verhalenhuis zou dit kunnen zijn.


4. Een kip
Photobucket
Een gewone kippenren, wat is daar nu speciaal aan? Wel ... Dit is gewoon verschrikkelijk wonderbaarlijk. De kunstenaar (Koen Vanmechelen) wil alle verschillende kippen soorten ter wereld kruisen, tot hij een kip krijgt, die van ieder soort iets in zich heeft. Geniaal! Dit is trouwens een wereldberoemd kunstwerk! Fantastisch dat dit tentoongesteld mag worden in Stekene.

3. Een paard 
Photobucket
Een kudde paarden die stonden te grazen. Bevroren in de tijd en eeuwig stil blijven staan. Dit heeft iets griezeligs over zich. De paarden staan op een afzonderlijk veldje, afgesloten van al de andere kunstwerken. Als je je neus dicht bij één van de paarden houdt, dan ruik je een brandgeur. Net paarden afkomstig uit de hel.

2. Een kerkhof 
Photobucket

Photobucket
Een kerkhof vol met grafstenen. Ter ere van alle zinloos gedode insecten. Het doet je stil staan. Ieder levend wezen verdient het om te leven. Ook die irritante vlieg die je zo argeloos neermeppen.

1. Een huis 
Photobucket

Photobucket
Ik word aangetrokken door licht. Een huis vol met ramen ... Iedereen kan en mag door de ramen binnenkijken, naar wat er zich binnenin afspeelt. Het was prachtig om een kijkje te mogen nemen in het huis. Al die verschillende vormen en kleuren van ramen. Een huisje waar de natuur gewoon binnen komt kijken. Daar zou ik zelfs wel in willen wonen. 

Het was een geweldige ontdekkingstocht doorheen het gigantische museum. Wat ik vooral heel leuk vond, was dat je bij veel werken binnenin ook eens een kijkje kon nemen. Veel werken zijn gehuld in mysterie en je bent gebrand om uit te zoeken waar het allemaal omdraait. Een parel van een museum. Het heeft dus niet voor niets zoveel buitenlands aandacht gekregen.
                                                                                                                                                     Liefs,
                                                                                                                                                           Elke        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten