16-01-2012

Dworp dag 2: Sssst!

Tijdens dag 2 van onze muzostage was het aan ons om een workshop voor te bereiden. 's Ochtends werden we op een ludieke manier in 3 grote groepen gedeeld. Deze groepen werden onderling nog eens verdeelt in 4 deelgroepen. We hadden een deelgroep rond bewegingsexpressie, één rond beeld, één rond muziek en een organisatiegroep. De enige regel waar we ons aan moeten houden is dat het rond de theatervoorstelling van Barbie-rama moet gaan. De workshops zouden de volgende dag worden gegeven aan een groepje van 11 kinderen met een leeftijd van 9 à 12 jaar.

Samen met Nina, Vanessa, Jutta en Anne-Sophie staken we een zeer muzische workshop ineen. Een stille muzische workshop wel te verstaan want tijdens onze hele workshop werd er geen woord gezegd. We werkten de gehele tijd rond ritmes. Verschillende ritmes trommelen op je lichaam. Met je handen, je ellebogen, je voeten, je vingers, ... In het tweede deel van onze workshop mochten de kinderen allemaal een 'instrument' uitkiezen. Dingen waar ze uit konden kiezen waren: bezemstelen, servetjes, papier, lepels, veger en blik, takken, pennen, ... Kortom, allemaal materiaal waar je op het eerste zicht niet veel mee kunt doen maar eigenlijk verschillende geluiden uit kunt krijgen.  Uiteindelijk kwamen tot de clue van ons verhaal: de poppenstoet. Omdat de poppen geen muzikanten genoeg vonden waren ze versteent. Dankzij de kinderen waren er genoeg muzikanten om een poppenstoet mee te maken.
De uitwerking met de kinderen was subliem! Iedereen deed heel enthousiast mee en niemand heeft een woord gezegd.
Onze ruimte was vrij kaal. Daarom hadden we het donker gemaakt en 2 spots op de muren geplaatst. Tijdens het voorbereiden van de workshop hebben we ons nog lichtjes geamuseerd met het maken van een schaduwspel. De foto's zijn niet zo duidelijk, maar ik hoop snel mooie foto's te krijgen van Nina.

 Op deze foto zie je Vanessa.


Na het voorbereiden van de workshop was het voor ons tijd om even te ontspannen. De lectoren hadden een amusant bosspel voorzien waarin we al onze zintuigen mochten testen. Als een angstaanjagend monster liepen we met z'n vijven door het bos, op zoek naar verstopt lectoren om ingrediënten voor tiramisu te verdienen. Uiteindelijk moesten we in het pikkedonker een tiramisu in elkaar flansen. Als echte Ultimate Survival Cooking kandidaten (zou trouwens wel een cool programma zijn voor op tv.) gingen we aan de slag. Met zaklampen in de aanslag en amaretto in ons haar was dit ons resultaat.

Wonder boven wonder was deze overheerlijk. Met dank aan de kookkunsten van Linsey!

Daarna was het tijd voor een quiz die we dik verloren. Maar ja, meedoen is belangrijker dan winnen toch? 

Liefs,
Elke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten